Turnatorie de fonta

O turnatorie de fonta este o fabrica care produce piese prin turnare metalica. Metalele sunt turnate in forme prin topirea lor intr-un lichid, turnarea metalului intr-o matrita si indepartarea materialului de turnare dupa ce metalul s-a solidificat pe masura ce se raceste. Cele mai frecvente metale prelucrate sunt aluminiul si fonta. Cu toate acestea, alte metale, cum ar fi bronzul, alama, otelul, magneziul si zincul  sunt de asemenea utilizate pentru a produce piese prin turnare in turnatorie. In acest proces, se pot forma piesele cu formele  si dimensiunile dorite.

Turnatorie de fonta – ce este procesul de turnare

In prelucrarea metalelor, turnarea presupune punerea metalului lichid intr-o matrita, care contine o cavitate goala in forma dorite, apoi ii permite sa se raceasca si sa se solidifice. Partea solidificata este cunoscuta si sub denumirea produs de turnare, care este evacuata sau sparta din matrita pentru a finaliza procesul. Turnarea este cel mai adesea folosita pentru realizarea de forme complexe care ar fi dificil sau neeconomic de realizat prin alte metode.

Topirea

Topirea se efectueaza intr-un cuptor. Pentru incarcarea cuptorului se folosesc diverse materiale, resturi externe, resturi interne si elemente de aliere. Materialele se refera la forme comerciale pure ale metalului primar utilizat pentru a forma un anumit aliaj. Elementele de aliere sunt fie forme pure ale unui element de aliere, cum ar fi nichelul electrolitic, fie aliajele cu compozitie limitata, cum ar fi feroalele sau aliajele principale. Resturile exterioare sunt materiale provenite din alte procese de formare, cum ar fi perforarea, forjarea sau prelucrarea. Resturile interne consta din porti, coltari, piese turnate defecte si alte cote metalice straine produse in cadrul instalatiei.

Procesul include topirea incarcaturii, rafinarea topiturii, reglarea chimiei topiturilor si asezarea intr-un vas de transport. Rafinarea se face pentru a elimina gazele si elementele daunatoare din metalul topit pentru a evita defectele de turnare. Se adauga material in timpul procesului de topire pentru a aduce chimia finala intr-un interval specific setat de industrie si / sau standardele interne. Anumite fluxuri pot fi utilizate pentru a separa metalul de zgura si / sau burghie  si degazatoare sunt utilizate pentru a indeparta gazul dizolvat din metalele care se dizolva usor in gaze. In timpul degazarii, se fac ajustari finale ale chimiei.

Te asteptam cu cele mai bune servicii pentru turnatorie fonta, pentru orice tip de element de care ai nevoie. Serviciile noastre sunt de cea mai buna calitate si o echipa de profesionisti este tot timpul gata sa iti ofere ajutorul si consilierea de care ai nevoie.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.