Turnatorie fonta

Suntem o turnatorie fonta cu o vasta experienta in acest domeniu si te asteptam cu servicii de calitate premium la cele mai avantajoase preturi. Iti explicam modul in care functioneaza turnarea pieselor astfel incat procesul sa devina mai clar si mai usor de inteles. 

Turnatorie fonta – utilizarea cuptorului

Mai multe cuptoare specializate sunt utilizate pentru incalzirea metalului. Cuptoarele sunt vase cu captuseala refractara, care contin materialul care trebuie topit si asigura energia pentru topirea acestuia. Tipurile moderne de cuptor includ cuptoare electrice cu arc electric (EAF), cuptoare cu inductie, cupole, reverberator si cuptoare creuzet. Alegerea cuptorului depinde de cantitatile produse din aliaj. Pentru materialele feroase sunt utilizate in general EAF-uri, cupole si cuptoare de inductie. Cuptoarele reverberator si creuzet sunt obisnuite pentru producerea de piese turnate din aluminiu, bronz si alama.

Proiectarea cuptorului este un proces complex, iar designul poate fi optimizat pe baza mai multor factori. Cuptoarele din turnatorie pot fi de orice dimensiune, de la cele mici folosite la topirea metalelor pretioase pana la cuptoarele care cantaresc cateva tone, concepute pentru a topi sute de kilograme de resturi simultan.

Sunt concepute in functie de tipul de metale care urmeaza sa fie topite. Cuptoarele trebuie, de asemenea, proiectate pe baza combustibilului utilizat pentru a produce temperatura dorita. Pentru aliaje cu temperatura scazuta, cum ar fi zinc sau staniu, cuptoarele de topire pot atinge aproximativ 500 ° C (932 ° F). Electricitatea, propanul sau gazul natural sunt de obicei utilizate pentru a atinge aceste temperaturi.

Pentru aliaje cu punct de topire mare, cum ar fi otel sau aliaje pe baza de nichel, cuptorul trebuie sa fie proiectat pentru temperaturi de peste 1.600 ° C (2.910 ° F). Majoritatea turnatoriilor sunt specializate intr-un anumit metal si au cuptoare dedicate acestor metale. De exemplu, o turnatorie de fier (pentru fonta) poate folosi o cupola, cuptor cu inductie sau EAF, in timp ce o turnatorie din otel va folosi un cuptor cu EAF sau cu inductie. Turnatoriile de bronz sau alama folosesc cuptoare de creuzet sau cuptoare cu inductie. Cele mai multe turnatorii de aluminiu folosesc fie cuptoare de creuzet cu rezistenta electrica, fie incalzite cu gaz, fie cuptoare reverberationale.

Prin urmare, in procesul de turnare sunt folosite exclusiv echipamente si utilaje special concepute in sensul acesta. De asemenea, un alt aspect foarte important este faptul ca intr-o turnatorie sunt respectate cerintele clientului, deci tot ce trebuie sa faci este sa comunici cu echipa noastra inainte de a plasa o comanda.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.