Turnatorie fonta Bacau

Cauti o turnatorie fonta Bacau? Suntem aici pentru a iti oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a intelege cum functioneaza procesul de turnare a diferitelor piese si forme. Te asteptam cu servicii de calitate premium astfel incat sa poti obtine toate informatiile de care ai nevoie inainte de a plasa o comanda.

Turnatorie fonta Bacau - Degazarea

Degazarea este un proces care poate fi necesar pentru a reduce cantitatea de hidrogen prezent intr-un lot de metal topit. Gazele se pot forma in piesa intr-unul din cele doua moduri:

-          prin procesul de incalzire fizica in timpul procesului de turnare sau

-          prin reactie chimica in materialul turnat.

Hidrogenul este un contaminant comun pentru majoritatea metalelor turnate. Se formeaza ca urmare a reactiilor materiale sau din vaporii de apa sau lubrifiantii masinii. Daca concentratia de hidrogen din topitura este prea mare, turnarea rezultata va fi poroasa; hidrogenul va iesi din solutia topita, lasand minuscule buzunare de aer, pe masura ce metalul se raceste si se solidifica. Porozitatea adesea deterioreaza grav proprietatile mecanice ale metalului.

O modalitate eficienta de a indeparta hidrogenul din topitura este prin aerarea cu un gaz uscat, insolubil prin topire, prin purjare sau agitare. Cand bulele se ridica in topitura, prind hidrogenul dizolvat si il aduc la suprafata. Clorul, azotul, heliul si argonul sunt adesea folosite pentru a degaja metalele neferoase. Monoxidul de carbon este de obicei utilizat pentru fier si otel.

Exista diferite tipuri de echipamente care pot masura prezenta hidrogenului. Alternativ, prezenta hidrogenului poate fi masurata determinand densitatea unei probe metalice.

In cazurile in care porozitatea ramane inca prezenta dupa procesul de degazare, etansarea porozitatii se poate realiza printr-un proces numit impregnare metalica.

In procesul de turnare, un model este realizat in forma piesei dorite. Desenele simple pot fi realizate intr-o singura piesa sau un model solid. Desenele mai complexe sunt realizate in doua parti, numite modele de impartire. Un model impartit are o sectiune superioara sau de top, numita cope, iar o sectiune inferioara sau de baza numita drag. Atat  in modelele solide, cat si cele impartite pot fi inserate nuclee pentru a completa forma piesei finale. Nucleele sunt utilizate pentru a crea zone goale in matrita, care altfel ar fi imposibil de realizat. In cazul in care se separa baza si partea de sus se creaza o linie de despartire.

Toate aceste detalii sunt cunoscute de specialisti, care inteleg importanta unor produse de calitate premium pe care sa le utilizeze in procesul de productie a materialelor turnate.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.