Turnatorie fonta Braila

Oferim servicii de turnatorie fonta Braila la cele mai avantajoase preturi. Echipa noastra are o vasta experienta in acest domeniu si pune la dispozitia tuturor clientilor nostri cele mai bune piese din fonta prelucrate in functie de specificatiile proiectului.

Turnatorie fonta Braila – cum se fac matritele

Cand este facuta o matrita se recomanda sa fie eliminate marginile, astfel incat modelul sa poata fi indepartat fara a rupe matrita. Aceasta se numeste draft. Opusul draftului este o matrita in care exista o parte a modelului sub materialul matritei, ceea ce face imposibila eliminarea modelului fara a deteriora matrita.

Modelul este confectionat din ceara, lemn, plastic sau metal. Matritele sunt construite prin mai multe procese diferite, in functie de tipul de turnatorie, metalul care va fi turnat, cantitatea de piese care trebuie produse, dimensiunea turnarii si complexitatea turnarii. Aceste procedee includ:

-          Turnare cu nisip - matrita de nisip legata cu elemente vegetale sau rasina.

-          Turnare cu spuma - model de polistiren cu un amestec de forme de ceramica si nisip.

-          Turnarea cu ceara - ceara functioneaza similar cu o matrita ceramica.

-          Turnare in ceramica - Matrita din ipsos.

-          Turnare in procedeu V - Aspirarea cu plastic termoformat pentru a forma matrite de nisip. Nu este necesara umiditate, argila sau rasina.

-          Turnare de tip lingou - Matrita simpla pentru producerea de lingouri de metal, in mod normal pentru utilizare in alte turnatorii.

Intr-o turnatorie, metalul topit este turnat in forme. Turnarea se poate realiza cu gravitatie sau poate fi asistata cu un vid sau cu un gaz sub presiune. Multe turnatorii moderne folosesc roboti sau masini de turnat automate pentru a turna metal topit. In mod traditional, matritele si metalele erau turnate manual cu ajutorul unor manusi.

Componenta metalica solidificata este apoi indepartata din matrita sa. In cazul in care matrita are la baza nisip, acest lucru se poate face prin agitare sau rotire. Aceasta elibereaza piesa turnata de nisip, care este inca atasata matrita si la canalele prin care metalul topit a calatorit pentru a ajunge la componenta in sine.

Toti pasii anterior mentionati trebuie sa fie respectati intocmai pentru a evita evenimentele neplacute si pierderile de material. O matrita bine realizata este o matrita care va produce piese perfecte, care au nevoie de doar cateva mici ajustari de finete inainte de a fi folosite. Utilizam cele mai moderne utilaje astfel incat sa putem oferi tuturor clientilor nostri cele mai bune produse.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.