Turnatorie fonta Covasna

Oferim servicii de turnatorie fonta Covasna utilizand cele mai moderne echipamente, astfel incat rezultatele finale sa fie de fiecare data cele dorite sau asteptate de clienti si sa raspunda in totalitate cerintelor proiectului in care sunt utilizate. Sunt mai multe aspecte de care tinem cont pentru realizarea procesului de turnare.

Turnatorie fonta Covasna – caracteristici ale metalelor

Exista patru caracteristici principale ale metalului care afecteaza rezultatul unei proiectari de turnare:

-          Fluiditate: se refera la usurinta cu care vor curge diverse metale atunci cand se afla intr-o stare topita. Cu cat un metal este mai fluid atunci cand este lichid, cu atat poate fi mai usor sa capteze mici detalii intr-o matrita.

-          Temperatura de turnare: aceasta se refera la temperatura la care poate fi turnat un aliaj dat; cu cat este mai fierbinte metalul, cu atat provocarile de productie sunt mai mari.

-          Contractie: se refera la viteza de contractie a metalului topit, deoarece acesta se raceste odata ce a fost topit intr-o stare lichida Contractia lichidului descrie rata de contractie atunci cand metalul incepe sa se raceasca, contractia de solidificare descrie momentul in care metalul incepe sa inghete de la lichid la solid, iar contractia solida este atunci cand metalul s-a racit. Acestea sunt factori importanti in prezicerea problemelor si a defectelor care ar putea aparea in timpul racirii. Daca parti ale designului se racesc mult mai repede decat altele, poate contesta integritatea turnarii.

-          Formare de zgura: aceasta descrie prezenta incluziunilor nemetalice intr-o turnare si unde acestea sunt acceptabile (de suprafata) sau daunatoare (sub-suprafata).

Daca un inginer are o intelegere profunda a tuturor factorilor de mai sus si intelege relatia cu materialele pe care le-a ales si metodele care vor fi utilizate pentru a crea turnarea pe care a proiectat-o, ei vor ajuta personalul turnatoriei sa creeze produse de inalta calitate.

Este important ca inginerii sa cunoasca foarte bine comportamentele fiecarui tip de metal in timpul starii lichide si solide si modul in care se comporta in timpul racirii.

Metalele cu o fluiditate mai mica pot merge mai bine in matritele care au detalii mai putin mici. Metalele mai fragile in timpul racirii pot fi mai putin potrivite pentru proiectarile cu margini ascutite, care sunt predispuse la ciobire. Cunoasterea temperaturilor de topire poate insemna intelegerea cat de multa monitorizare a produsului va fi necesara de catre lucratorii de turnatorie pe masura ce produc diverse piese. Otelul are un punct de topire ridicat, de aceea necesita mult mai multa monitorizare si precizie pe tot parcursul procesului de turnare. Proiectantii, inginerii si lucratorii trebuie sa lucreze impreuna pentru a crea cel mai bun produs posibil si pentru a reduce timpul si costurile de productie pentru client.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.