Turnatorie fonta Tulcea

Cauti cea mai buna turnatorie fonta Tulcea? Te asteptam cu servicii profesionale si cu cele mai avantajoase preturi. In plus, echipa noastra este tot timpul gata sa iti ofere consultanta si informatii cu privire la tot ce inseamna produsele pe care le oferim astfel incat sa iti fie mai usor sa iei cele mai bune decizii.

Turnatorie fonta Tulcea - Ce este o turnatorie?

Turnatoriile sunt facilitati care produc piese turnate din metal si ofera servicii legate de turnare.

Turnatoriile sunt responsabile pentru actualul nostru nivel de viata si dezvoltare industriala, dar cei mai multi dintre noi nu stim aproape de nimic despre ele. Deci, ce este o turnatorie?

In termeni simplificati, o turnatorie este o fabrica in care produsele sunt produse prin topirea metalului, turnand metalul lichid intr-o matrita, permitandu-i apoi solidificarea. Chiar daca nu ai fost niciodata la o turnatorie sau nu stii cum arata, esti inconjurat de piesele turnate metalice pe care acestea le produc.

Turnatoriile nu produc doar produse metalice pentru componente pentru motoare, cai ferate sau conducte. De asemenea, produc componente pentru masini care trebuie sa faca multe dintre produsele esentiale de consum de care depindem. 90% din totalul marfurilor fabricate se bazeaza pe piese turnate.

Pentru a intelege o turnatorie, trebuie sa intelegi procesul de turnare. Etapele generale implicate in turnare sunt realizarea modelelor, modelarea, topirea, turnarea, ejectarea, curatarea, finisarea si evaluarea.

Forma finala de turnare corespunde cu matrita in care piesa este turnata, astfel incat matritele sunt modelate cu grija cu un model - o replica din lemn sau metal a obiectului care trebuie turnat. Cel mai obisnuit material pentru modelare este nisipul de siliciu, dar acestea pot fi produse dintr-o serie de materiale diferite, in functie de metalul turnat si metoda utilizata.

Incarcarea este una dintre cele mai periculoase operatiuni din turnatorie. Greselile pot fi letale.

Un cuptor de topire este „incarcat” cu metal si incalzit deasupra punctului de topire al metalului. Odata ce metalul topit a atins o temperatura de turnare specifica, este introdus din cuptor printr-un tub de scurgere intr-o manusa de turnare din otel refractar. Orice zgura sau impuritati sunt degresate din partea superioara a suprafetei metalului topit.

Matrita se raceste si metalul se solidifica, apoi turnarea este evacuata din matrita si curatata. Turnarea curatata este finisata prin umplere, un proces care elimina excesul de material din turnare pentru a atinge dimensiunile specificate pentru produsul finit. In functie de specificatiile de turnare, umplerea poate fi rapida si simpla sau o lucrare extrem de detaliata. Piesele turnate finisate sunt apoi inspectate de turnatorie inainte de a fi expediate.

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.