Turnatorie fonta Vrancea

Oferim servicii de turnatorie fonta Vrancea la cele mai avantajoase preturi. Te asteptam cu oferte avantajoase pentru toate produsele pe care le oferim. Turnatoriile nu produc doar turnare bruta. Gazduiesc o serie de operatiuni care includ deseori proiectarea pieselor, construirea de scule, prototiparea, prelucrarea, asamblarea si alte servicii post-vanzare.

Turnatorie fonta Vrancea – echipamente folosite

Metalul este topit intr-un cuptor cu arc electric in interiorul unei turnatorii. Arcurile electrice dintr-o serie de 3 electrozi de carbon sunt folosite pentru topirea otelului sau a fierului intr-un cuptor cu arc electric.

Turnatoriile moderne sunt puternic mecanizate. Acestea contin toate utilajele si echipamentele utilizate la fabricarea modelelor. Acest sortiment include cuptoare mari de topire, manusi, stivuitoare, macarale, transportoare si nave de transfer. Toate echipamentele din turnatorie sunt special concepute pentru a functiona in mod fiabil la caldura metalului topit.

Distinctia fundamentala intre turnatorie este cea feroasa (fier sau otel) sau neferoasa (aluminiu, alama, bronz, cupru etc.). Tipul exact de echipament este determinat de metalele utilizate. Cuptoarele cu arc electric sunt ideale pentru lucrul cu otelul, in timp ce o turnatorie specializata in cupru are mai multe sanse sa foloseasca un cuptor cu inductie. Cuptoarele pot varia ca marime, de la echipamentele mici de masa la cele care cantaresc cateva tone. Cantitatile de productie pot varia de la foarte mici la cateva tone. Aceeasi variabilitate a modelului si dimensiunii se extinde si la masinile de modelare precum si la majoritatea echipamentelor de turnatorie.

O turnatorie este un mediu de lucru. Activitatea sa principala este topirea metalului, care necesita frecvent temperaturi care depasesc 2600 grade Fahrenheit (1425 ° C).

Caracterul violent si imprevizibil al reactiilor chimice la temperaturi extreme ridicate necesita proceduri de siguranta la turnare la fel de intense. Totul intr-o turnatorie este conceput pentru a reduce la minimum riscurile asociate topirii si transportului metalului.

Aceleasi conditii care fac o topire eficienta si sigura - caldura fara umezeala - se intampla, de asemenea, sa fie conditii perfecte pentru un incendiu necontrolat. Proiectarea turnatoriei se ocupa de acest lucru prin eliminarea materialelor inflamabile si pastrarea la indemana a materialelor ignifuge.

Incarcarea metalului in cuptor pentru topire - este una dintre cele mai periculoase operatiuni din turnatorie. O mica greseala poate provoca orice, de la distrugerea echipamentului la vatamare sau deces.

Nu este surprinzator ca turnatoriile implica temperaturi medii ridicate. De aceea fiecare anagajat trebuie sa poarte echipament special.

Dupa topirea metalului, acesta va fi turnat in matrite. Din motive evidente, se iau precautii extreme pentru a evita varsarile si alte accidente. Traseul este marcat, cat mai scurt, si fara obstacole. Traficul pe podeaua de turnatorie este controlat strict, astfel incat personalul nu este niciodata in calea metalului topit in timpul transportului. Pentru a minimiza expunerea umana sunt utilizate ajutoare mecanice.

 

Adresă

Turnătorie în fontă – Râmnicu Sărat

Contact
Telefon

Telefon: 0726.166.431 / 0761.331.995

Email: gerametproexpert@yahoo.com
Program

Luni - Vineri: 9 AM - 5 PM
Sambata: 10 AM - 3 PM

Duminica: Inchis

Site realizat si promovat de www.artwebseo.ro.